keskiviikko 2. elokuuta 2017

Pimeänpelko

Torpalla alkaa olla öisin melko pimeä. Viime yönä en taas meinannut saada unta, kun en ymmärtänyt ajoissa mennä nukkumaan ja sitten pimeys saikin minut kuuntelemaan kaikkia rapinoita ja sipinöitä. Puolenyön aikaan piti mennä taskulampun kanssa huusiin. Sieltä tullessa sydän melkein pysähtyi: pensasaidan takaa tieltä kuului ripeää askellusta ja möreä miehen ääni. Kuten aiemminkin olen maininnut, olen yöaikaan selvästi epärationaalisempi kuin päivällä, joten ensimmäinen ajatukseni oli tietysti "rosvo! murhaaja! demoni!". Juoksin sisälle ja lukitsin oven. Taskulamppukin putosi terassille ja jäi siihen. Adrenaliini hyökyi kropassa. Menin kurkkimaan verhon raosta tielle: ei ketään. Nukkumaan en tietenkään heti sitten saanut käytyä pelästyshormoneissani, joten jäin istuskelemaan. Hetken päästä samat askeleet ja ääni kuuluivat taas! Saman tien tajusin: naapurin Järvinen (nimi muutettu) se sittenkin on, eikä se itsekseen puhu vaan käyttää koiraansa yöpissalla ja juttelee sille. Heh heh. Tällä kertaa ei sentään ufoja tarvinnut pelätä, vaikka kyllä se kuu metsänreunan takana näytti aika appelsiinilta.

***

Ja sitten jotakin ei aivan muuta: 


Kuvahaun tulos haulle happy dance 

Timpuri, jonka kanssa sovin kaksi kuukautta sitten kattotikkaiden asentamisesta, ja jota olen puhelimella jahdannut siitä pitäen, tuli lopultakin eilen torpalle! Ja toi tikkaat mukanaan! Sekä kaverinsa Reiskan (nimi muutettu)! Ja tikkaat oli asennettu tuossa tuokiossa! Nyt pääsen tilaamaan nuohoojan, naapurikin on jo pariin kertaan vaivihkaa maininnut että torppaa ei ole nuohottu aikoihin.

3 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

Pimeetä on aivan turha pelätä. Kuka siellä nyt pimeässä sua jaksais yötolkulla odottaa vaan kalauttaakseen sua kepillä päähän.
Ajanmittaan kannattaa hankkia maalle useampi taskulamppu, yksi dynamollakin varustettu ja varaparistoja. Kun sähköt katkeavat niin maalla on todella pimeää, mutta kyllä silmät tottuu siihenkin kunhan tarpeeksi kauan seisoskelee siellä pimeessä.

Mökki pitää nuohota min. kolmen vuoden välein. Muuten, jos torppa palaa, ei saa korvauksia koska ei ole nuohottu. Älä vaan laita tulia tulisijoihin sisällä, ennenkuin nuohooja on käynyt tarkistamassa paikat. :)

Saima kirjoitti...

Totta kai mä päiväsaikaan tiedän, että pimeää on turha pelätä, mutta yöaikaan on liskoaivot käytössä ja pelästys iskee ennen kuin sitä pääsee rationalisoimaan.

Timo Lampi kirjoitti...

Mä pelkäsin pimeää aivan järkyttävästi. Sitten kaveri kertoi tuon keppijutun ja aika nopeasti pelko loppui. En pelännyt pimeässä kulkemista, vaan takaisin valoon tulemista.