torstai 10. elokuuta 2017

Paluu yhteiskuntaan (?)

Se osa kesää on näemmä mennyt, jolloin Suomi seisoo ja junnuttaa mahdollisimman pienellä energialla eteenpäin. Kersat lähtivät taas kouluun ja firmat tuntuvat ehkä kenties mahdollisesti taas työllistävän joitakin satunnaisia ihmisiä. Ryhdistäydyin ja haeskelin muitakin paikkoja kuin niitä todennäköisimpiä. Kokeilen siis eri kepeillä jäätä eri suunnista.

Kuten olen ennenkin todennut ja veuhkannut ja manannut, eri firmojen, etenkin rekryfirmojen, nettisivut ovat joko hyvät ja näppärästi käytettävät tai sitten järjettömät ja kamalat. Plussaa saa se rekrylafka, jonka kautta olen viimeiset kaksi työsuhdettani saanut - jos heidän sivustolleen on tehnyt profiilin, työpaikkojen haku käy yhden napin painalluksella. Se on ihanaa. Olen viime vuosina hakenut useita paikkoja erään nimeltämainitsemattoman sivuston kautta, johon Joka Jumalan Kerta pitää täyttää tietonsa uudelleen. Koulutukset, kokemukset ja kaikki. Jos kirjaudun sivustolle aiemmilla tunnuksillani ja menen sitä kautta kohtaan "avoimet työpaikat", en saa liitettyä profiiliani hakemukseen. Enkä itse asiassa edes löydä sitä. Hoh. Mutta toisaalta, en tuon sivuston kautta ole koskaan edes päässyt haastatteluun saati saanut yhtään paikkaa, joten levätköön rauhassa.

Tämä yksi sivusto, jota tuossa aiemmin kehaisin, on siitä ongelmallinen, että siinä työhistoriaansa voi liittää vain tietyn määrän työsuhteita, ja olen ilmeisesti ylittänyt rajan. En siis saa enää uusimpia pätkätöitäni päivitettyä siirtämättä samalla hienolta kuulostavia "oikeita" töitäni näkymättömiin historian hämärään. Well now.

Torstain agenda on kuitenkin selvä: lähden etsimään vadelmia eteläisen PIrkanmaan saloilta. Siis hakkuuaukeilta.

 

Ei kommentteja: