perjantai 21. heinäkuuta 2017

Karva-asia

Voisin tietysti kirjoittaa kappaletolkulla  globaaleista ja lokaaleista asioista, jotka minua huolestuttavat, ahdistavat ja vaivaavat, mutta en nyt viitsi. Sen sijaan pohdin, mitä ihmettä tekisin tukalleni. Okei, olen siis onnistuneesti kasvattanut "miesnutturan", kuten talvella puolihuolimattomasti lupasin, mutta se on hankala. Tukka näyttää tyhmältä nutturalla ja ponnarilla; jos jätän sen auki, se on silmillä. Lisäksi tukka auki näytän Draco Malfoylta.

Paitsi etten ole yhtä komea
Haluaisin ehkä leikata koko tukan aivan lyhyeksi, cropped, kuten englanniksi sanotaan. Pixie cut on myös houkutteleva termi, mutta minä kun en ole mikään pixie. Siinäpä ongelman ydin: naamani on liian epäesteettinen, jotta voisin sen jättää kokonaan vaille tukan suojaa. Nämä miesnutturahaivenet voi sentään käyttää jonkinasteiseen piiloutumiseen, jos siltä tuntuu, mutta lyhyt tukka? Oh dear. Lyhyt vaan olisi niin näpsäkkä pestä, eikä tulisi silmille!

***

Kävin eilen Helsingissä ja näin muun muassa Kansallismuseon näyttelyn Julkinen ja kätketty Suomi. Hyvin kiinnostava, kannattaa käydä. Visiteerasin samalla reissulla nuoruudenystävättäreni luona. Hänen ja hänen puolisonsa kanssa on aina hirveän mukavaa, mutta heillä on pieniä lapsia. Minua alkoi väsyttää jo parissa tunnissa. Luulen, että omat tyttäreni eivät koskaan olleet kovin vilkkaita ja/tai vaativia, tai ehkä aika kultaa muistot.

***

Lähdemme torpalle. Rouvakissa tulee mukaan. Odotan automatkaa hienoisesti vavisten, sillä kuten sanottu, rouva möykkää ja kynsii koppaansa koko sen ajan, jonka siellä on.

3 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

Karva-asiaa en voi kommentoida, koska ei ole näköhavaintoa kasvoistasi, mutta jos vaan voit tai viitsit niin anna tukan kasvaa. Itsellä on millin sänki.

Laita kissan kopan päälle ristiin kaksi paksua pyyhettä ja kissa matkustamaan kuskin viereen. Myös kissanminttu lieventää "kärsimystä" ja muiden rauhallisuus.

Mukavaa torppailua!!

Saima kirjoitti...

Kopan päälle voisin tosiaan laittaa peittoa, mutta kissankoppa ei voi autossamme olla muualla kuin takapenkillä, koska muuten ihmiset eivät mahdu kyytiin. Mutta takapenkillä jälkikasvu juttelee kissalle rauhoittavasti, toivon siitä olevan apua sille :-)

Timo Lampi kirjoitti...

No sitten kissa keskelle, koska pyöristä tulee yllättävän kova ääni kissankoppaan. :)