tiistai 27. kesäkuuta 2017

Vihreän keskellä

Terveisiä torpalta! Täällä on nykyään intternettiäkin tämän verran enemmän, kun puoliso sen viritti. Tulin tänne yksinäni odottamaan kompostorin toimitusta, jonka pitäisi kestää ne mystiset "2-5 arkipäivää". Verryttelin tänään pienimuotoisella risusavotalla ja polttopuiden pinoamisella - huomenna katselen, miten kasvimaani harson alla jakselee ja kitken mahdolliset rikkakasvustot. Ja yritän olla päästämättä kirppoja uudestaan nauriideni kimppuun.

Tullessani tapasin mökkitiellä yhden naapureista, ennenkohtaamattoman sellaisen. Vanhahko nainen, joka siirtyi nopeasti tippa silmässä muistelemaan, miten mukavia ihmisiä tämän meidän mökkimme aiemmat omistajat olivat ja on se vain sääli ja vieläkin tuntuu pahalta ja niin edelleen. Minulle kävi hyvin selväksi, että minä ja puoliso emme tämän naapurirouvan silmissä kelpaa edes entisten omistajien kengännauhoja avaamaan. Hymyilin ja myöntelin ja toivotin rouvalle hyvää matkaa kaupunkiin (hän oli lähdössä).

Iltani ratoksi otin pitkästä aikaa sukankutimen käteen. Mökkioloissa kun tarvitaan villasukkia, niin niitä pitää välillä tehdä lisääkin. Edelliset sukkani taisin tehdä puolitoista vuotta sitten, joten ehkä on jo aika. Viritin nurkasta löytyneen vanhan radion Ylen taajuudelle kuullakseni merisään ja muita rauhoittavia asioita. Radio rätisee, jos nostan jalkani tuolille, mutta äänenlaatu pysyy siedettävänä niin kauan kun maltan istua ihmisiksi. Piha on vehreääkin vehreämpi, kostea ja kaunis. Hengitän syvään.

1 kommentti:

Timo Lampi kirjoitti...

Eiks oo hauskaa!! :)