sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Salad days?

Minulla oli rucolasalaattia ruukussa kasvamassa, tai lähinnä uudentamassa itseään - olin istuttanut kaupasta ostetun salaatin jämät, koska ennenkin olen saanut tällä lailla uuden sadon tai parikin. Rucola oli jo alkanut tunkea hoikkaa uutta lehteä, ja olisin pianaikaa alkanut kouluttaa sitä olemaan parvekkeella lämpiminä päivinä. Mutta tänä aamuna mennessäni keittiön lipaston päällä elelevää salaattiani kastelemaan huomasin, että siinäpä ei ole enää lehtiä. Vain tynkiä.

Olemme kyllä huomanneet, että rouvakissa piti salaattiviljelmääni vain yhtenä monista hänelle tarkoitetuista kissanruohoviljelmistä. Rouva on naukunut rucolanversojeni perään ja katsonut säälittävän anovasti, mutta rucola on ollut korkeahkon lipaston päällä. Jonne rouva siis ei mene, koska on vanha ja vähän raihnas, eikä yleensä kiipeä eikä hyppää korkealle. Paitsi että näemmä kiipeää sittenkin. Kuka muukaan versoni olisi syönyt ja paljastavia silppuja ruukun viereen tiputellut? Hiton vegetaari.

2 kommenttia:

S kirjoitti...

Hahaa! Meillä kissan vegaanisuus kävi ilmi jokunen vuosi sitten, kun jätin kokonaisen ostorucolan keittiön pöydälle. Aamulla siitä oli jäljellä jämät. Nykyään ostan kiroillen mutta suosiolla kissalle oman puskan ja asemoin sen vesipisteen yhteyteen. Luulin että tällä mennään, hrrasmiesnaissopimuksella, mutta ei, pari päivää sitten se imuroi kokonaisen lehtipersiljan. Harkitsen vielä, ostaisinko sille myös persiljaa rucolan viereen...

Saima kirjoitti...

Mä tosiaan oletin, että rucola olisi liian kitkerän makuista eikä miellyttäisi kissaa. No, mitä opin tästä: laitan kissalle taas omaa ruohoa kasvamaan ja pidän jatkossa viljelmäni vielä korkeammalla.