tiistai 7. helmikuuta 2017

Trasselia linjoissa

Yksi nykymaailman ankeista jutuista: koko ajan joutuu järjestelemään ajatuksiaan uudelleen!

Ei riitä se, että mediat lykkäävät uutta asiaa kaiken aikaa. Sen lisäksi vielä sosiaalinen media kaikissa ilmenemismuodoissaan kertoo mitä mieltä kukakin tavallinen virtanen on niistä uusista asioista. Ja kun on itse juuri muodostanut mielipiteensä jostakin, ehkä pitkänkin prosessin päätteeksi, niin tietysti silmille hyppää kolme tai neljä täysin erilaista näkemystä samasta jutusta, ja kaikki vähintään yhtä hyvin perusteltuja kuin omakin.

Siinä sitä sitten on hädin tuskin saanut oman ajatusketjunsa päätökseen ja muodostanut valistuneen mielipiteen, kun se jo pitääkin kyseenalaistaa. Rasittavaa. Koko ajan on oman ajatusmaailman ja muun maailman välisellä rajapinnalla liikennettä ja kuhinaa. Miten sitä uskaltaa olla enää mitään mieltä mistään?

Minä olen kyllä ihan hyvä kääntämään takkini tarvittaessa enkä roiku itsepäisesti asioissa tahi mielipiteissä. Maailmankatsomustakin olen jo kertaalleen vaihtanut. Mutta väsyttää. Taas kerran haluaisin muuttaa eräkämppään jonnekin pohjan perukoille; siellä ainoana medianani olisi huoltoaseman baarissa kerran kuussa luettu Ilta-Sanomat.

1 kommentti:

Timo Lampi kirjoitti...

Itse poistuin maalle, enkä siellä lue lehtiä tai kattele telkkaria. Ihana autuus eikä informaatiotulvaa miltään suunnalta. :)