torstai 2. helmikuuta 2017

Alushousut

Tiättekö kun ihmiset, ehkä etenkin vanhemmat ihmiset, joskus sanovat miettivänsä, että pitää laittaa puhtaat ja siistit alusvaatteet, kun lähtee kaupungille. Koska jos sattuu joku onnettomuus ja joutuu kyörätyksi ambulanssiin ja sairaalaan, niin ambulanssihenkilöt ja hoitoväki näkevät alkkarisi. Niin minä tässä mietin ohimennen, että siistit alusvaatteet, ok, kenties siis ehjät ja ei-pesun-lumppuunnuttamat? (Onkohan minulla yksiäkään alushousuja, jotka olisivat sekä ehjät että säilyttäneet värinsä/valkoisuutensa?)

Mutta entäs puhtaus? Kuinka kauan alusvaatteet voi laskea puhtaiksi? Jos aamulla laittaa putipuhtaat, ovatko ne vielä iltapäivällä niin puhtaat, että ambulanssitilanteessa ei tarvitse hävetä?

Minä olen niitä naisia, jotka käyttävät lähes yksinomaan puuvillaisia jättimummoalushousuja. Mukavuuden nimissä. Itsekin kyllä huomaan, että ne ovat oikeastaan aika kamalan näköisiä, mutta en ole niin esteetikko, että piittaisin siitä, miltä päällysvaatteitteni alla näyttää. Kaikki narukalsarit ja hipsterit tuntuvat minusta tavattoman häiritseviltä, ja julkisella(kin) paikalla olen mieluummin kiemurtelematta ja nykimättä alkkareita vaosta.

Bridget Jones aikanaan sanoi jotain siihen suuntaan, että tilanteessa, jossa pitää olla seksikkään itsevarma, olisi psykologisesti tuhoisaa käyttää mummokalsareita. Muistan Bridgetin myös pohtineen, millaiset alushousujen pitäisi olla siltä varalta, että joku yllättäen työntää kätensä hameesi alle! Viimeksimainittua en ole itse koskaan joutunut pelkäämään tahi miettimään, suoraan sanoen. Muun muassa siksi, että käytän housuja 99,9 prosenttia ajasta.

Ei kommentteja: