lauantai 7. tammikuuta 2017

Lauantait ovat kivoja, kun maanantaina on töitä

Toden totta viikonlopun vietto tuntuu aivan erilaiselta merkityssisällöltään, kun maanantaina edessä odottaa 37,5 -tuntinen työviikko! Saan tehtyä asioita, joita voin jälkeenpäin muistella ja miettiä, että olinpa toimelias ja järkevä.

Esimerkki: tein keittoa maa-artisokasta, juureksesta jota en ole koskaan aikaisemmin kaupasta kotiin kantanut. Tein keittoa vieläpä niin paljon, että siitä tuli pakkaseen neljä lounasrasiaa. Olivat kettumaisia kuoria ne möykyt, mutta maukkaita.

Toinen esimerkki: kävelin näkötornille munkkikahville. Kun nyt kerran ei vielä hiihtääkään voi lumitilanteen takia. Ulkoilman hengittäminen reilun tunnin ajan teki melkein ihmeitä ja vapautti minut osaltaan yhdestä ajatuksesta, joka aiemmin kiersi pakonomaisesti sisäavaruudessani. Tai pyörii se siellä vieläkin vähän mutta pystyn olemaan katselematta sitä jatkuvasti. Näkötornilla ei ollut paljon väkeä, sen verran kuitenkin, että en mahtunut sisätiloihin kahville - join siis kahvini terassilla. Vähän vilutti, mutta kauanko se nyt kestää yhden kupin kippaaminen. (Ja kyllä - Pyynikin munkkikahvilan munkeista on maidoton ja munaton versio tarjolla!)

Oikeastaan minun oli tarkoitus mennä Helsinkiin käydäkseni Ateneumissa. Sitä en saanut aikaiseksi sentään.


 

Ei kommentteja: