lauantai 3. joulukuuta 2016

Vähittäiskauppaa

Ei töitä tänä viikonloppuna - olinkin jo totisesti tauon tarpeessa!

Perjantai oli vilkas kaupankäyntipäivä. Eläkkeet olivat tainneet saapua tileille, koska liikkeellä oli paljon mummoja ja pappoja, ja kaikki maksoivat pienet ostokset isoilla seteleillä niin, että vaihtorahat kävivät vähiin. Paketteja väännettiin taas sormet paperihaavoilla, ja yksi lapsihenkilö meinasi käydä hermooni pahemman kerran, kun työnsi nenänsä paketoivien sormieni tielle ja hoki koko ajan, että haluaa pakettiin kiharretun nauhan, ja että enhän vain unohtanut panna kaikkia tavaroita paperin sisään. Siinä vaiheessa altis asiakaspalvelijan hymyni (joka on muutenkin heikoissa kantimissa) oli varsin hyytyneessä tilassa.

Toinen lapsihenkilö sai äänekkään raivarin kaupassa ja huusi äitinsä olevan pyllyhousu. Minua huvitti paitsi kyseinen ilmaisu myös äidin totaalikyrsiintynyt ilme. Mielestäni oli kuitenkin huomionarvoista, että raivon vallassakaan kyseinen lapsi ei huutanut tuon rumempia sanoja vaikka oli jo luullakseni lähellä kouluikää. Hyvin kasvatettu siis?

Illalla olin taas niin väsyksissä, että kieli sammalsi ja kysyin mm. yhdeltä asiakkaalta halusiko tämä ostoksensa "puperipassiin". Köröttelin 50 minuutin matkan bussilla kotiin ja join itseni känniin kolmella viinilasillisella. Happy endings.

Ei kommentteja: