keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Paksu ja karvainen

Rouvakissa on jostain syystä alkanut olla joka yö viimeistään klo 5 sitä mieltä, että ihmiset ylös. Nälästä ei ole kyse, koska kupissa on usein vielä ruokaa. Rouva on ollut pitkiä päiviä yksin, koska koko ihmisperhe on niin kiinni töissään ja koulussaan, että kotiutuu vasta illan edellä. Niin että kenties siksi rouvakin haluaisi pidentää aktiivista jaksoaan alkupäästä ja sen tähden herättää palvelijansa seurakseen. Tai sitten se on vain seonnut. Joka tapauksessa aamuöisin vannon usein tekeväni rouvasta rukkaset, sillä minun on vaikea toimia työelämässä vajailla yöunilla.

***

Työkaverin kanssa tuli puhetta Lucian päivän alkuperästä. Minä tietysti ensimmäisenä suunapäänä sanomaan, että Lucia oli alkujaan sisilialainen marttyyri. Sitten googlettelimme vähän asiakkaiden palvelun lomassa, ja kävi ilmi, että muija olikin syrakusalainen marttyyri. Myönsin erehtyneeni ja mietimme sitten, missä sellainen Syrakusa mahtaa olla. Tänä aamuna Hesari sitten kirjoitti, että Syrakusa on Sisiliassa. Kannatti herätä tänäänkin.

***

Asia, joka minua erittäin usein tuppaa ärsyttämään kanssaihmisissä: se, että joku katsoo olevansa muita ylempi ja parempi sillä perusteella, että kuuluu mielipidevähemmistöön. Että itseä ylennetään vaikkapa sillä, että ei tykkää Harry Potter -kirjoista tai että ei katso televisiota, tai että ei muuten vain seuraa jotain suosittua trendiä. Se voi olla ihan tervettä se, ettei lauman mukana juokse, mutta ei helvetissä se parempaa ihmistä tee. Eikä se, että joku toinen tykkää kovasti jostain yleisesti suositusta asiasta, tee tästä toisesta lauman mukana kulkijaa. Jotkut ne kovaan ääneen vänkäävät, että vain ja ainoastaan eri mieltä oleminen on itsenäistä ajattelua. Vaan ei. Jos joku on aina periaatteesta eri mieltä vain siksi, että saa erottaa itsensä joukosta, ei sekään kovin analyyttistä ole. Tunnen tällaisia ihmisiä. 

Ja valitettavasti sorrun itsekin joskus (usein) samaan. Siksi se kai toisissa minua niin ärsyttääkin, kun yritän kovasti itsessäni moisen piirteen joko kieltää tai parantaa.

***

Jaa, että mikä se on se paksu ja karvainen? Sekä minä että rouvakissa. Kumpikin on pyöristynyt ja kasvattanut talvikarvan.

Ei kommentteja: