tiistai 25. lokakuuta 2016

Mitä minulta odotetaan?

Olen työtön. Haluan työtä. Keikkatyökin käy. Pieni palkkakin käy. Entry level -työ, se varsinkin käy.

Mutta mitä ihmettä minun oikeasti pitäisi tehdä? Minulla on profiili ja avoin hakemus kaikkien niiden rekryfirmojen sivustoilla, jotka ovat tulleet työtä etsiessä vastaan. Haen kaikkia töitä, joita voin kuvitella pystyväni tekemään. Kaikkia, jotka ovat järkevällä etäisyydellä kodista ja saavutettavissa ilman autoa. Oikeasti, monelta eri alalta. Teollisuudesta, taloushallinnon alalta, myyntityöstä. Yleismiesjantusen töitä. 

Kaikkien rekryfirmojen sivustot ovat juuri sen verran erilaisia, että omat tiedot, koulutus ja työhistoria pitää naputella jokaiseen erikseen. Monet sivustot ovat käytettävyydeltään suorastaan naurettavia. Useat antavat kerta toisensa jälkeen virheilmoituksen, eli tiedot joko eivät tallennu tai itse hakemus ei mene perille tietojen tallennuttua.

Kun lähestyn firmoja kysyäkseni, miten sivuston kanssa pitäisi menetellä ja/tai lähetän CV:n ja hakemuskirjeen sähköpostilla, niin

MINULLE EI VASTATA KOSKAAN! PUHELIMEENKAAN EI VASTATA KOSKAAN! TAI JOS VASTATAAN, SIELLÄ ON HENKILÖ, JOKA EI OSAA EIKÄ VOI AUTTAA!

Katselin juuri, missä hakemissani paikoissa hakuaika on vielä meneillään. Muutamissa on, ja huomasin taas tällekin viikolle ainakin yhden paikan, jota haen. Ja lähetetyt-kansiossani on kolmeen (3) eri rekryfirmaan lähettämiäni viestejä, joissa pyydän yhteydenottoa, EIKÄ YHTEENKÄÄN NIISTÄ OLE VASTATTU! Normaalit hakemukseni poikivat joskus geneerisen automaattisähköpostin, jossa sanotaan, että valinta ei kohdistunut jne., mutta eivät läheskään joka kerta sitäkään.

Alan kohta uskoa, että olen kuollut, enkä vain ole huomannut sitä vielä itse.

Ei kommentteja: