maanantai 3. lokakuuta 2016

Kuun vaih(t)eet

Heräsin. Minua ei ahdista. Tämä on huomionarvoista.

Yläkerran puolikuuro eläkeläispari katsoo telkkariuutisia volyymit niin kovalla, että erotan useimmat sanat ja luullakseni myös tunnistan uutistenlukijan. Rouvakissa nuokkuu sängyn kulmalla möykättyään ja miukutettuaan minulle jotain asiaa, jota en sitten loppujen lopuksi ymmärtänyt. Talouden työlliset ja koululliset ovat lähteneet ja minun tehtäväni on laittaa huusholli heidän jäljiltään järjestykseen.

Kävimme eilen hölkyttämässä Rantatunnelin päästä päähän ja takaisin. Tunneliretki sekä pyöräily Santalahteen ja sieltä kotiin provosoivat nuhani muuttumaan yskäksi. Että köh köh vaan. Liikuntasuoritteissa pitänee pitää pientä taukoa, koska henki ei kulje.

Mietin tässä:
  • Millaisen työn kokisin tärkeäksi ja mielekkääksi? Mitä voisin tehdä uskoen siihen täysin sydämin, tai edes 75-prosenttisesti? Työtä, josta ei olisi ihmiskunnalle ja biosfäärille mitään vahinkoa, vaan joka edistäisi kaikkea hyvää ja oikeaa?
  • Mitä teen elämälläni, jos ja kun en löydä työtä, edes sellaista ei-mielekästä? Onko mitään paikkaa, joka tarvitsisi panostani edes johonkin? Järjestöt? Yhdistykset? 

Ja samalla kun mietin niin imuroin ja vien roskat ja laitan ruokaa ja kävelytän pussillisen tyhjiä paristoja keräyspisteeseen.

Ei kommentteja: