torstai 13. lokakuuta 2016

Kissa pöydälle

Rouvakissan oli taas aika käydä eläinlääkärissä.

Kuten aiemminkin lienen maininnut, rouva inhoaa kuljetuskoppaa syvästi. Tänään emme olleet aivan tarpeeksi ovelia, vaan kissa tajusi pari sekuntia liian aikaisin, että taas ollaan menossa, ja juoksi karkuun. Sain sitä kuitenkin kainaloista kiinni. Kopan oviaukolla rouva levitti jalkansa haralleen aivan kuin ihminen tekisi vastaavassa tilanteessa vastaan haratessaan. Onneksi puoliso oli paikalla ja irrotti rouvan otteen. Rappukäytävä kaikui surkeasta protestinau'unnasta; eläinlääkärin odotushuoneessa meidän ei suinkaan tarvinnut soittaa kelloa, vaan rouvakissan saapuminen kuultiin suljettujen ovien taakse ja pääsimme sisään välittömästi.

Itse verikoe ja muu kopelointi ei tuottanut ongelmia, rouva alistui kohtaloonsa, kun ensin hoitaja pisti ja sitten eläinlääkäri väänteli ja käänteli. Kotimatkalla mouru oli hieman vaimeampaa, ja kotona rouva hyökkäsi ruoan kimppuun kuin ei olisi koskaan ennen sellaista nähnytkään - verikoetta varten kissan piti olla 10 tuntia syömättä, minkä kyllä tunsimme yöllä nahoissamme rouvan hyppiessä päällämme ja ihmetellessä äänekkäästi, miksei einettä tipu.

Puoliso halusi muuten ehdottomasti tulla avuksi eläinlääkärikeikalle, koska se oli aikaisin aamulla. En todellakaan muista hänen yhtä innokkaasti tarjoutuneen mukaan lasten neuvolakäynteihin aikanaan, saati korvalääkärivisiiteille! Sanoinkin tässä yhtenä päivänä hänelle, että nykyään 90 prosenttia hänen hellistä sanoistaan ja lässytyksistään suuntautuu rouvakissalle. Samaten, jos rouvakissa käyttäytyy jotenkin poikkeavasti, puoliso on heti huolissaan ja juttelee kissalle myötätuntoisesti ja rakastavasti tarkkaillessaan sitä. Minä olen opettanut rouvalle tempun ja palkinnut sen suorittamisesta makupalalla; puolison mielestä tämä on kissalle alentavaa! Lyhyesti sanottuna: minä pidän rouvakissasta kovasti, ja sen meille ottaminen oli elämäni parhaita päätöksiä, mutta puoliso on se, joka on tosissaan lätkässä tuohon karvajalkaan. 

Ei kommentteja: