keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Nyt jumalauta tätä...

Laitoin hakemuksen Postin joulutöihin. Siis osa-aikaista työtä, muutama viikko, luultavasti omituisia vuoroja. Ja hakuprosessi: tee tunnukset Postin järjestelmään; täydennä sinne tietosi tai tuo ne Linkedinistä (tein jälkimmäisen); koska Linkedin mainitsee työsuhteiden kestot kuukausina eikä päivämäärinä, vaihda joka jumalan työsuhteeseesi oikea päivämäärä; lisää kielitaitosi; LIITÄ MUKAAN CV:SI JA HAKEMUSKIRJE PDF-MUODOSSA! 

Kolme sanaa: saatanan perkeleen helvetti.

Ensinnäkin, sekä Linkedin-tietojen että cv:n vaatiminen on idiotismia ja tuplatyötä. Toiseksi, kyllä tässä väkisin tulee mieleen, että tällaisia työpaikkoja ja hakuprosesseja vartenko minä opiskelin sekä maisteriksi että ammattikoulututkinnon? Miksi helvetissä minä tätä paikkaakin hain? Siksi, että en olisi se paljonpuhuttu laiska työtön, joka ei ole valmis ottamaan vastaan mitä tahansa työtä? Kolmanneksi: miksi tällainen hakuprosessi, miksi nuo kaikki kysymykset ja pikkutarkat tiedot kokemuksesta ja koulutuksesta? Kun työ on joulukorttien lajittelua.

Minä en tule saamaan tätä(kään) paikkaa. On niin paljon näpsäköitä nuoria opiskelijoita, jotka ihan tosiasiallisesti tarvitsevat sitä enemmän, ja reiluahan se onkin. Mutta saatanallisia lovia tekee ihmisen itseluottamukseen se, että ei kelpaa töihin, joihin ei tarvita mitään koulutusta eikä kokemusta.

Ei kommentteja: