tiistai 2. elokuuta 2016

Mourua ja kakkakepposia

Taisin mainita, että rouvakissa on voinut huonosti. No, se voi nyt jo paremmin, syökin hiukkasen kun ostin markettikissanruokaa enkä tyrkyttänyt mitään hifistely-kokolihajuttuja. Purkkiruoassa saattaa lukea "patee", mutta vettähän se silloin paljolti on. Ja sitä tämä rouva sitten haluaa syödä. Vaikka broilerinjauhelihaakin tarjosin.

Mutta nyt on sentään vatsakin rouvalla toiminut. Yöllä heräsin, en meteliin vaan ihan silkkaan hajuun. Kissanpaskan hajuun. Rouvakissa makasi jalkopäässä ja yritti näyttää siltä kuin hänellä ei voisi olla mitään tekemistä asian kanssa. Nousin tutkimaan asiaa, varovasti, etten herättäisi puolisoa. Vessassa käydessäni löysin yhden osan tuotoksesta hiekkalaatikosta, toisen osan keskeltä vessan lattiaa. Sitä oli silti aika vähän. No, kolmas osio, se kaikkein suurin, löytyi makuuhuoneesta sängyn vierestä. Hoh sentään. 

Pikkukolli ja rouva eivät edelleenkään sovi yhteen ja joudun aikatauluttamaan niiden olohuonevuorot. Yöt pikkukolli saa viettää jälkikasvun huoneessa, ja tämä ei sitä miellytä lainkaan - kollia siis. Minä kun olen tähän asti luullut, että sillä on pienenpieni miu-ääni - nyt olen joutunut toteamaan, että osaa se päästää myös MÄYÖYOUUU-tyyppisiä. Jotain edistystä kissojen yhteiselossa on sentään tapahtunut, sillä tänään ne olivat metrin päässä toisistaan vain pienellä murinalla säestettynä, ja parin metrin välimatka meni ilman murinoita ja pörhistelyjäkin jonkin aikaa. Pikkukolli ei edelleenkään tunnu tajuavan, että rouvan "ei" sähinöineen ja sylkyineen todella tarkoittaa, että ei. Tunkee lähemmäs vaan. Teinipoika.

***

Kävin toisen jälkeläisen kanssa aamukahdeksalta Fazerin kahvilassa aamiaisella. Koska miksipä en olisi käynyt. Kallista, mutta herkullista - tuoretta leipää lisukkeineen, tummapaahtoista kahvia, smoothieta, hedelmiä, croissanteja. Suklaakakkuakin. Lounas saa tänään odottaa, kumpikaan meistä ei jaksa ajatellakaan ruokaa vielä tunteihin.

Ei kommentteja: