tiistai 30. elokuuta 2016

Altistus

Internet on oikeastaan aika karsea asia.

Ennen muinoin ihmisillä oli mitä erilaisimpia mielipiteitä ja näkemyksiä, mutta niitä ei pääsääntöisesti huudeltu ympäri kyliä (ellei sitten ryhtynyt poliitikoksi tai runoilijaksi tai julkkikseksi). Sitä saattoi ajatella mielessään, että kylläpä nuo ihmiset ovat tyhmiä, koska tekevät asiaa X tai että minä en ainakaan koskaan voisi harrastaa toimintaa Y, koska se on niin typerää. Mutta ei sitä tarvinnut välttämättä sanoa ääneen eikä laittaa lapulla kunnantalon ilmoitustaululle.

Nykyään tulee niin helposti julkistettua milloin mikäkin mielipide. Kovinkin sanoin toisinaan. Ja sitten saman mielipiteen ihmiset liittyvät yhteen ja jatkavat keskenään Niiden Toisten mollaamista, heittelevät vitsiä siitä kuinka Niillä on aamulääkkeet ottamatta ja sitä rataa. Ja maailma täyttyy sammakonkutumaisista klikeistä, Me Oikeinajattelevat vastaan Ne Väärinajattelevat. Ja todellisuus hyllyy hyytelönä.

Ja sitten jotkut säälittävät yksilöt (minä) lukevat pakonomaisesti kaikki maailman mielipiteet ja niiden vastakkaiset mielipiteet, ja menevät sekaisin. Koska maailma on sekaisin. Kukaan ei ole mistään samaa mieltä eikä anna vähääkään arvoa toisen mielipiteelle. Pääasia on lyttääminen, se, että pääsee sanomaan höpö höpö. Tärkeintä on tietenkin väheksyä toista ja kertoa kaikille, kuinka tyhmä se toinen on.

Sivumennen sanoen, mietin tässä facebook-tilini sulkemista. Mutta jos tekisin niin, kukaan ei tietäisi olemassaolostani enkä enää koskaan päätyisi kenenkään seuraan. Hah. Enkä näkisi kissakuvia.

Ei kommentteja: