lauantai 23. heinäkuuta 2016

Kissafarmi

Koska jälkikasvun huoneet ovat tällä hetkellä tyhjillään, sulloimme toisesta arimmat tavarat toiseen ja käytämme tyhjentyneempää huonetta kissafarmin jatkeena. Eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin tulevia kissoja pukkaa kuulemma tällä hetkellä ovista ja ikkunoista, eivätkä ihmiset kesällä ole kovin kiinnostuneita ottamaan omakseen näitä miukuja, pentukissojakaan, mikä on vähän poikkeuksellista.

Joten yksi kolli päätyi meillekin. Se on kuulemma aiemmin ollut kesy, mutta meille tultuaan kesyys tuntuu unohtuneen ja otus asuu vain sängyn alla. Syödäkin uskaltanut pelkästään yöllä. Sieltä se ihan rauhallisena katselee korvat pystyssä, kun menen kurkkimaan ja juttelemaan sille, mutta esille ei tule. Öisin on kyllä tehnyt tahmaisia ja hiekkaisia tassunjälkiä kirjoituspöytään ja tiputellut muutamia tavaroita hyllystä. 

Rouvakissa on uuden tulokkaan takia ryhtynyt vahtikissaksi. Se partioi reittiään ympäri asunnon lähes koko valveillaoloaikansa ja viime yönä malttoi hädin tuskin nukkua, kun piti vahtia ihmisiä. Toden totta, rouva ei tavalliseen tapaansa retkahtanut rennoksi taljaksi jalkopäähämme, vaan pysyi terhakkaassa leijonamaisessa vahtiasennossa lähes aamuun asti. Kävi kuulemma välillä vain kertaalleen keittiössä kakaisemassa karvapallon kitusistaan. Rouva ei tunnu millään uskovan, että pikku kolli asuu vain yhdessä huoneessa eikä pääse sieltä vielä esimerkiksi saunaan tai keittiöön, vaan vähän väliä pitää käydä tarkistamassa, ettei tunkeilijaa näy.

Yritämme kovasti vakuuttaa rouvakissalle, että hän on virallisesti edelleen Talon Ainoa Kissa, ja vierailija ei uhkaa hänen asemaansa. Rouva tarvitsee paljon leukarapsutusta, kainalokissailua ja poskien silittelyä, sekä myös vähän enemmän namipaloja. 

Ei kommentteja: