torstai 9. kesäkuuta 2016

Peliohjeita

Olen hillittömällä päällä, koska lähden huomenna reissuun yksin. Niinpä antauduin irstailuun: tilasin kolme (3) kirjaa Kindleeni matkalukemiseksi. Oh yes. Tämä on minulle se shoppailun muoto, josta seuraa endorfiiniryöpsähdys.

Amazon.comilla on tapana suositella hirmuista litaniaa kirjoja tilaajan aikaisempien ostojen perusteella, samoin kuin sen, mitä on selannut. Olen sitten ilmeisesti katsellut self-help -kirjoja, koska suosituksissa oli niitä rivillinen. Sellaisia otsikoita kuin "Men Don't Like Women Like You", "He's Just Not That Into You", "It's Called a Break-Up Because It's Broken" ja "The Art of No Contact". Peliohjeita siis. Ohjeita siihen, miten käyttäytymällä saat ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa (tai ainakin seksiä, tai jonkinlaisen suhteen). Tee näin, älä tee näin. Älä näytä, miltä todella tuntuu. Ole järkevä, pelaa näillä säännöillä, kätke haavoittuvuutesi ja esiinny vahvana.

Ei helvetissä. En suostu peleihin ihmisten kanssa, olivat sitten ystäviä tai rakastettuja tai molempia. Tähän asti olen aina ennemmin tai myöhemmin sanonut ja osoittanut suoraan, mitä olen, mitä tunnen ja mitä toivon - aion jatkaa samaa, ja vielä rehellisemmin. Korkeintaan pyrin olemaan vähemmän hankala ja enemmän empaattinen. En pelaa. Käännyn pois kivusta, mutta en leiki olevani mitään, mitä en ole.

***

Rouvaskissa on vähän äreä, koska madotin sen. Se ei suostunut syömään herkkupalaan ovelasti sekoittamaani lääkettä, joten ujutin liuotetun pillerin ruiskulla sen kitaan. Se alistui, muttei arvostanut. Katsoo minuun kuin olisin paholainen. Antaa silti anteeksi ja tulee kainalooni sohvalle. 

Ehkä tästä eteenpäin rakastan enimmäkseen kissoja? Muut tuntuvat kaikkoavan ympäriltäni, kuka fyysisesti, kuka henkisesti.

Ei kommentteja: