torstai 2. kesäkuuta 2016

Paholainen pikkupöksyissä

Alkukesän kukkeus on hyvää pesuainetta ihmisen mielelle. Koko olemus huuhtoutuu, kun katselee taivasta - ei milloinkaan muulloin niin sininen kuin nyt - ja kaikkia miljoonia vihreän sävyjä, seassa siellä täällä keltaista, valkoista ja violettia kukkaa. Ja sitten kun vielä läiskii hyttysiä ja pelkää punkkeja niin ei siinä ehdi pahat ajatukset mieleen. Keräsin nelisen litraa nokkosia ja nyt kuivuri hyrisee nurkassa. Osan ryöppäsin ja laitan keitoksi.

Rouvaskissa osaa vaatia osansa ajastamme. Se on kaikkein tyytyväisin, kun saa oleskella kanssamme rinnakkain osallistumatta muuten kuin satunnaisesti omasta halustaan keskusteluun. Se haluaa olla samassa huoneessa, samalla sängyllä kuin ihmiset, ja myös parvekkeella hengailu kelpaa. Toisinaan se kertoo kyllä, kuinka juuri nyt HETI pitäisi saada otsansilitystä tai leuanaltarapsutusta. Kyllästyttyään meihin rouva menee sängyn alle kuuruamaan. Maukuminen on vähän vähentynyt, onneksi.

Olen havainnut väistämättömän: sikäli kun aiomme jatkossakin pitää kissoja, on totuttava siihen, että siisteysstandardi laskee. Karvoja ja kissanhiekan murusia on pitkin ja poikin. Pianon alle on ilmestynyt rivi tahmeita tassunjälkiä. Tänään on liian kuuma siivota.

Näin eilen alennusmyynnissä alushousut, joissa on huonosti piirrettyjä punaisia paholaisia sekä tupakantumppeja. No smoking -kalsarit siis? Pakkohan ne oli ostaa, kun olivat kuitenkin halvat ja hyvälaatuiset.

 

Ei kommentteja: