maanantai 13. kesäkuuta 2016

Matkalla jossain Suomessa

Olin Kuopiossa. Ulkoilutin siellä museokorttiani kerrassaan kolmesti, ja lisäksi kävin yhdessä museonomaisessa paikassa, johon kortti ei kelvannut. Näin Kallaveden saaressa sonnin, jonka kivekset olivat suunnilleen lapsen pään kokoiset (ehkä jopa isommat). Ostin torilta minikokoisen kalakukon ja söin sen kävellessäni kuin lihapiirakan. Sanoin torimyyjälle päivää ja hän vastasi: "Päevvee!". Hotelliaamiainen oli yllättävän omaleimainen, sillä tarjolla oli perinteisten osatekijöiden lisäksi smoothieta, jugurttijäätelöä ja kevätkääryleitä. Ruisleipäkin oli lämmintä ja rapeaa, toisin kuin yleensä hotelleissa.

Ihan hyvä mieli. Juttelin ihmisille ja todistin itselleni, että osaan vielä sentään sosialiseerata, ainakin vähän. Nyt kyllä väsyttää sitten sen edestä.

Eilen olin vielä ristiäisissäkin. Olin paikallaolleista pahin pakana, mutta lauloin kaikkein kovimmalla äänellä. Sain hössöttää vähän vauvan kanssa, laulella sille ja nuuhkia sen pyöreää, huvittavan kaljua päätä. Vauva katsoi vihreää mekkoani paheksuen silmät lautasina.

Luulen, että rouvaskissa oli iloinen, kun tulin kotiin. Se asettui sängyn päätyyn vahtimaan, että käyn nukkumaan, ja kun olin pysynyt aloillani sen mielestä vakuuttavan kauan, se lähti omille reissuilleen.

Ei kommentteja: