keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Rouvaskissa

Huusholliin tuli uusi hoitolainen - kypsään ikään ehtinyt kissarouva, kaksi kertaa niin suuri kuin edellinen pikkumisse. Tämä rouva saapui mouruten ja sähisten ja vietti aluksi pitkät ajat sänkymme alla. Tuli samalla todettua, missä on kotimme pölyisin paikka. Harvoin on näemmä sängyn alta imuroitu, kun villakoirat olivat samaa kokoluokkaa kuin niiden vieressä makaileva kissa.

Rouvalla on varmat mielipiteet. Seiti ei kelpaa, eikä juuri märkäruokakaan. Kuivamuonaa sen olla pitää. Leikkihiiret kuolevat tämän metsästäjän kynsissä kymmeniä kertoja päivässä. Hiekkalaatikon pitää olla hyvin siisti, ennen kuin siinä voi asioida - itse asiassa rouva on niin kookas, että ahterin parkkeeraaminen hiekkalaatikkoon ottaa hieman aikaa ja vaatii paljon kuopimista ja asettelua. Silkkiturkkia pitää silittää ja etenkin kyhnyttää korvien takaa, mutta jos silittävä käsi harhautuu liian pitkälle kohti vatsaa, seuraa varoittava ote kulmahampailla.

***

Työelämä pullauttaa minut huomenna pellolle. Projekti on viimeistelyä vaille valmis, huomenna teemme vain lyhyen päivän. Tänä vuonna emme saaneet läksiäislahjaksi mukia vaan tylsän USB-tikun - pettymys sinänsä. 

Tuntuu, että tarvitsen viikon verran tauotonta unta. Huomisesta alkaen.

Ei kommentteja: