torstai 28. huhtikuuta 2016

Awkward

Nyt ovat projektin työt vähissä. Tänään esimies ilmoitti, että kaikille ei riitä huomiseksi töitä (osa meistä on nollasopimuksella ja itsellenikin on taattu vain 25 viikkotuntia). Rupesi siinä sitten laskelmoimaan, ketkä tulevat huomenna ja ketkä eivät. Ja nosti minut ja yhden työtoverini saman tien esiin: "Saima ja Nelli* tulevat huomenna, koska tekevät parasta tulosta."

Tavattoman hankala tilanne. Työtoverit, nämä nuoret ihmiset, eivät ottaneet tätä perustetta suinkaan hyvin vastaan. Minä tietysti haluan tehdä niin paljon tunteja kuin suinkin annetaan, mutta mutta. Sanoin esimiehelle vain puoliksi leikilläni, että nyt nuo muut alkavat inhota minua vielä enemmän kuin tähän asti.

En oikein tiedä mitä ajatella. Sen tiedän, että jos tekemäni tulokset ovatkin hyviä, ne eivät johdu nopeudesta niinkään kuin sitkeydestä - minä jaksan tehdä varsinaista työtä tiiviimmin ja ilman kännykkätaukoja. Nuoriso on varmasti tietokoneen kanssa halutessaan nopeampi kuin minä, mutta minun (kuin myös Nellin) "työmoraalini" on korkeampi. Lisäksi olemme Nellin kanssa tehokkaita all-around -tekijöitä; hallitsemme kaikki osa-alueet postin käsittelystä lähtien. Toisaalta: me kaikki työntekijät olemme varmasti aivan riittävän hyviä, jotta projekti etenisi ja valmistuisi ajoissa, joten työtunnit pitäisi jakaa ihan tasan-tasan. Toisaalta en voi olla ajattelematta niinkään, että onhan esimiehellä kuitenkin loppujen lopuksi oikeus antaa enemmän tunteja niille, joilta saa paremman vastineen rahalle. Helppo näin on tietysti ajatella, kun kerrankin olen esimieheni suosiossa - harvinaista elämässäni.


***

Jälkikasvu on menossa keskustorille Tapparan kultajuhlaan. Muuan henkilö kahvipöydässä ihmetteli, annanko tytärten tosiaan mennä sinne - väkijoukossahan voivat maahanmuuttajat ahdistella naisia! Auoin pari kertaa suutani kuin kala, ja sitten sain sanottua jotain, että enpä ole vielä toistaiseksi Tampereella osannut sellaista ajatella.*) Nimi muutettu

Ei kommentteja: