torstai 24. maaliskuuta 2016

Taas on opittu

Minulla on nuoria työkavereita. Tai siis, sanotaan niin kuin asia on: olen kymmenisen vuotta vanhempi kuin vanhinkaan vertaisistani nykyisellä työmaalla. Siitä on hyötyä: he ovat opettaneet minulle, millainen on vanhan miehen pipo, tai ylipäätään vanhan ihmisen pipo. Kuulemma sellainen, joka on päänmyötäinen, mahdollisesti jopa hieman lyhyt, ja jossa on jokin logo. Nuoren ihmisen pipo on pussittava ja siinä voi olla tupsu. Havaitsin, että itse käytän vanhan ihmisen pipoja.

Vanhan miehen kengät taas kuulemma ovat sellaiset, joita itse kutsuisin mokkasiineiksi tai purjehduskengiksi. Sitä en ole vielä oppinut, millaiset ovat nuoren miehen kengät, mutta enpä onneksi olekaan nuori mies.

Työpäivän aikana nousee nykyisellään esiin muitakin vaihtelevia puheenaiheita. Se johtuu siitä, että olemme siirtyneet sangen pitkästyttävään vaiheeseen työssä. Kukaan ei erityisemmin nauti tästä osiosta ja siksi päivän aikana kuullaan hieman epätoivoisiakin keskustelunavauksia. Kiinnostavammissa vaiheissa olemme hyvin hiljaa ja keskitymme. 

Ei kommentteja: